Blog Posts

Prelude Pride Walk

De bijdrage van Pink Nieuw-West en Kwyassevents aan de Gay Pride was voor het derde jaar op rij een feest. De Pride Walk viel dit keer op Roze Zaterdag die gelijktijdig ook de openingsdag was van Europride. De tocht ging daarom vanuit het Vondelpark naar de Dam (normaal loopt de route van het Mercatorplein naar het homomonument). Het begin was, het begint al aardig op een traditie te lijken, op het Osdorpplein.

Vanaf 11 uur was het podium open. Namens het bestuur heette Pieter Nijhof publiek en medewerkers van harte welkom. Hij kreeg daarna als Pink Diamonds met Peggy en Miriam het plein zingend stil. Na hen trad de jonge zanger Wout Lippes op, gevolgd door het gitaarduo Coen en Archie, en de veelzijdige zangeres Isabella Munoz. Iedereen had haar of zijn eigen fans bij zich. De kinderen konden zich uitleven op een springkussen, op het podium klimmen of bij Kim een suikerspin krijgen.

20160723_144426

20160723_135312

Er waren kraampjes van Pink NW, Lesbocode, D66, Streetcornerwerk, Sezo samen met Vrouw en Vaart en de EHBO (praktisch!). Het winkelpubliek en de bankzitters groeiden, de foldertjes werden bekeken, bekenden gegroet en toen de Pink Diamonds en Isabella voor de tweede keer optraden was er de sfeer van een zomerfestival. Daarbinnen traden Maryen en haar Music for Actions op: een gitarist, een drummer en drie gay dansers uit het Middellandse Zeegebied. ‘We are rainbows’. Er werd zelfs even gedanst op het Osdorpplein.

20160723_164300

Het binnenkomen van de brass band Youth Inspiration kondigde de tweede spreker aan: stadsdeelbestuurder Ronald Mauer. Hij pleitte met enthousiasme en overtuiging voor een Nieuw-West dat iedereen insluit. Lesbo’s, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen horen er net zo goed bij als gelovigen en als ieder van de 160 nationaliteiten in het stadsdeel. Samenleven doe je niet door machogedrag, bedreigingen of uitsluiting . Samenleven doe je door sámen te leven. Van welke kleur, sekse, geaardheid of geloof je buurman, je collega of je tegenstander op het voetbalveld ook is.
Zo’n 50 vrouwen en mannen, met als oudste Ditri van 89, stapten om 17 uur in de boot. Van Meer en Vaart naar de Bilderdijkkade, en daarna lopend over de Eerste en Tweede Constantijn Huijgensstraat naar het Vondelpark. Opnieuw gaven de vijf Afro-mannen van Youth Inspiration full swing. De regenboogvlag in top kwam LHBTI Nieuw-West het roze park binnen. Het was groots.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *