Blog Posts

Pink Nieuw-West in documentaire op AT5

De korte documentaire van Turning Point en Bosch film over Pink Nieuw-West is vanaf 10 oktober meerdere malen te zien bij AT5. Op 11 oktober is de internationale Coming-out Dag, dus dat komt goed uit. Ilham, student van MBO College West, volgt Pink Nieuw-West voorzitter Michèl Tromp op zijn wandeling naar Plein ’40-’45, Coffeemania, Tuinstadhuis en restaurant Plato. Daarbij ontdekt ze dat Pink Nieuw-West met homoseksualiteit te maken heeft, en dat dat erg oké is.

20161006pnw_hart_mijn_buurt-pngDe stadsdelen West en Nieuw-West komen niet altijd even goed in het nieuws. Om de goede kanten beter te belichten gingen 75 studenten van College West (ROC van Amsterdam) op zoek naar bewoners in de stadsdelen West en Nieuw-West die zich vrijwillig inzetten voor de buurt. Zes van deze verhalen zijn gefilmd. Deze twaalf minuten durende documentaires worden deze maand op AT5 getoond; zo is ook het gesprek tussen Pink Nieuw-West voorzitter Michèl en leerlinge Ilham een van de zes afleveringen van de serie: ‘Hart voor mijn buurt’.

at52Isabo Oesterholt van Bosch films vertelde op 6 oktober bij Pink Nieuw-West: ’Vaak wordt gedaan alsof het middelbaar beroepsonderwijs geen volwaardige opleiding is. Met de filmpjes willen we laten zien wat leerlingen of beter nog, studenten, van het mbo in hun mars hebben’.

De aanwezigen in Coffeemania, onder wie stadsdeelbestuurder Ronald Mauer (hij komt ook voor in de film), hadden veel plezier met ‘hun’ documentaire. Deze aflevering van ‘Hart voor mijn buurt’ is tot zondag 20 november te zien op maandag 16.45 en 19.45 uur, dinsdag om 18.45 uur, donderdag om 21.45 uur en zondag om 15.45 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *