Over ons

Leden en vrienden Pink NW bij Coffeemania 4-12-2015

Doel

Pink Nieuw-West is een stichting met als doel: “Het bevorderen van onderlinge ontmoetingen van mensen in het stadsdeel Amsterdam Nieuw West in de breedste zin des woords. Hierdoor kunnen mensen met een van heteroseksualiteit afwijkende seksuele voorkeur een netwerk van gelijkgestemden en/of ruimdenkenden opbouwen en onderhouden. Ook kunnen mensen door vergrote zichtbaarheid beter met hun identiteit omgaan en makkelijker voor hun geaardheid uitkomen.

-Het leveren van een bijdrage aan begrip voor – en acceptatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in Nieuw-West door hun zichtbaarheid op vrijwillige basis te bevorderen en nadrukkelijk de verbinding met andere groepen te zoeken.”

Wat wil Pink Nieuw-West uiteindelijk bereiken?

Pink Nieuw-West is een initiatief voor en door homo’s, lesbo’s en biseksuelen in het stadsdeel Nieuw-West van Amsterdam. Door het geven van borrels en bijeenkomsten, welke in principe openstaan voor iedereen, geven wij inhoud aan onze leuze: “Beter een goede buur dan een verre vriend”. De eerste borrel vond plaats in mei 2010.

Het zou mooi zijn als inwoners van het stadsdeel door de borrels eenvoudiger ‘uit de kast’ kunnen komen en mensen die openlijk homoseksueel zijn een netwerk binnen hun eigen stadsdeel kunnen opbouwen. Sympathisanten die zelf niet tot de directe doelgroep behoren zijn daarbij uiteraard van harte welkom!

Het zijn deze ideële doelen die wij voor ogen houden bij het organiseren van onze activiteiten.

Momenteel wordt het initiatief ondersteund door bewonersorganisatie “Eigenwijks“, waarvan het werkgebied in Geuzenveld en Slotermeer ligt; zij beheren ook onze penningen.

Bestuur

  • Michèl Tromp (voorzitter)
  • Pim Ligtvoet (secretaris)
  • Pieter Nijhof
  • Kamal Bergman

Het bestuur is alleen gezamenlijk bevoegd en werkt onbezoldigd. Het bestuur wordt bijgestaan met raad en daad door Abdel Kwyasse.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *