Iraanse Boot en ‘Out of Iran’ (6 juli 2017)

Raham en Leyla van de organisatie Zamaneh vertelden op 6 juli voor een publiek van rond 35 mensen op over de Iraanse Boot – die hopelijk mee kan varen (budget!) in de Pride. Daarna ging het over de reden van de boot: het moeilijke leven van LHBTI’s in Iran. Daarom vluchten velen.

Aan de hand van fragmenten uit de film ‘Out of Iran’ volgden we het leven van een transgender in Iran en daarbuiten, na haar vlucht naar Canada. Ondanks de steun van vrienden lukte het haar niet in het nieuwe vaderland een eigen identiteit te vinden. Ze maakte een eind aan haar leven en werd als vrouw begraven. In Iran zelf is het leven als homoseksueel of transgender niet makkelijker. Voor lesbische vrouwen misschien nog minder. Bevolking en geestelijken hebben een traditioneel beeld van sekse en gender, ze wijzen seksuele diversiteit af. Toch is er hoop, zei Leyla, want er zijn ondanks alles ondergrondse feesten en ontmoetingen. Na de filmbeelden was er een gespreksronde. Daarbij vertelde Raham hoe het hem zelf was vergaan. Naar verhouding goed. We maakten een indrukwekkende avond mee.  Door het lekkere eten van Rinette vooraf en de gesprekken na het themagedeelte was het even goed gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *