Een borrel met een lach en een traan…

Een prachtig divers programma werd op donderdagavond 7 juli bij Coffeemania geboden. Het eerste podiumoptreden van de Pink Diamonds was al lang verwacht, maar daar kwamen twee serieuze punten bij: de organisatoren van de Marokkaanse boot presenteerden zich en we stonden stil bij de afschuwelijke gebeurtenissen van “Orlando”.

20160707_205049Peggy, Pieter en Mirjam lieten enkele mooie liederen horen: ze traden op als “The Pink Diamonds”. Na vier liedjes was het tijd voor de drie initiatiefnemers van de Marokkaanse Boot (tweede editie) te gast: Mohamed Chaibi, Souad Boumedien en Nassiri Belaraj. Uit de vragen die Michèl Tromp op hen afvuurden bleek maar al te duidelijk hoe een coming-out zelfs anno 2016 nog vaak tot pijnlijke familieverhoudingen kan leiden. Ook werd het als een gemis ervaren dat bekende Nederlanders-met-Marokkaanse-achtergrond als Ali B, Najib Amhali en Ahmed Aboutaleb nog steeds niet staan te springen om mee te varen met de Marokkaanse boot. Maar het drietal is onvervaard en vastberaden. Stadsdeel Amsterdam-West steunt hen en ook Nieuw-West lijkt genegen om een duit in het zakje te doen.

Na het geanimeerde gesprek over de Boot herdachten we de 49 dodelijke slachtoffers van de schietpartij in de gay-club in het Amerikaanse Orlando. Tijdens de stilte zie je ook jezelf op een dansvloer staan. Peggy, Pieter en Miriam hadden de avond geopend en kwamen na de herdenking terug. Ze brachten een aantrekkelijke mix van bekende covers, ballads en nieuwsgierig makende nummers. Dankzij het stadsdeel konden we deze avond over professioneel geluid beschikken. Top!

One thought on “Een borrel met een lach en een traan…

  1. Ik feliciteer de auteur van het artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *