Debatavond over PrEP

PrEPnu-logo-site-MPieter Claeys en andere (test-)gebruikers van het eerste uur waren op donderdagavond 2 juni aanwezig om te praten en te discussiëren of PrEP. PrEP is een middel (of eigenlijk behandeling) dat er voor zorgt dat je geen HIV kunt oplopen. Goed nieuws, zou je zo zeggen. En inderdaad: er zijn nauwelijks bijwerkingen bekend.

Het bleek wel dat je je goed aan de voorschriften moet houden (maar bij welk geneesmiddel moet dat niet?) en je moet 100% HIV-vrij zijn als je er aan begint. Als je namelijk al HIV hebt, dan slik je een veel te lage dosis geneesmiddel en kan HIV resistent voor de werkzame stof raken en dan helpt PrEP op den duur niet meer. Dat zou zonde zijn!

Een veel gehoord bezwaar was natuurlijk ook, dat je er onveilige seks mee zou propageren. Dat moge zo zijn, maar er is een klein deel van de mensen die ondanks alle gevaren toch onveilig vrijt. En zij gebruiken dit middel wel. Ook sekswerkers kunnen hier baat bij hebben. En zo lang als er niet een definitief geneesmiddel is tegen HIV, moeten we alle maatregelen die genomen kunnen worden tegen besmettingen, nemen.

De borrel ging nog tot laat door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *